Afbeelding
Sanne van der Mooren

Pilot met nachtbussen van start in Breda

Algemeen

BREDA - Nachtbussen hebben in de nacht van vrijdag op zaterdag de nachttreinen vervangen in de grote Brabantse steden. Het 'Brabants Nachtnet', zoals busorganisatie Arriva het noemt, is een pilot voor de komende drie jaar.

De proef is een overeenkomst tussen de Brabantse steden en de provincie. De steden nemen 50% van de kosten van de proef voor hun rekening en de provincie de andere 50%. Dat betekent voor Breda €30.000,- per jaar en in totaal € 90.000,-.

In de nachten van vrijdag op zaterdag en zaterdag op zondag rijden de nachtbussen tussen de Brabantse steden. Tot aan ongeveer 02.00 uur rijden de treinen en vanaf 02.00 uur worden de bussen ingezet. "De eerste nachten zijn succesvol verlopen," zo vertelt Suzan van Beek van Arriva. "Het is ook nog maar de eerste keer, dus het is altijd even afwachten. De tweede keer zal plaatsvinden in de nacht van 2 op 3 januari 2016. Tijdens de kerst en op nieuwjaarsdag rijden de bussen namelijk niet."

Bussen vanaf Breda vertrekken vanaf de achterzijde van het station op de Stationslaan en aan de havenzijde nabij de kruising met de Adriaan van Bergenstraat, waar ook de UITbus vertrekt.

Voor de dienstregeling van het Nachtnet kun je hier terecht.