NAC verliest met 3-0 in De Kuip, zaterdag 8 maart 2015.
NAC verliest met 3-0 in De Kuip, zaterdag 8 maart 2015. Peter Visser

Een Quinoakutten-Facebook: het best gelezen nieuws van maart 2015

Algemeen

Ook 2015 was een jaar vol nieuwswaardige gebeurtenissen. Zo verloor NAC wederom van Feyenoord en richtte Ralph Geerts een Quinoakutten-Facebookpagina op. Welk nieuws werd het best gelezen? En welke gebeurtenissen trokken de meeste aandacht? Een overzicht van de best bekeken berichten in 2015. Met in deze aflevering: het nieuws van maart.

Quinoakutten-pagina op Facebook
Wat doe je als superfoods en suikerhaat een doorn in het oog zijn? Dan richt je de Quinoakutten-pagina op op Facebook, zo dacht culinair entrepreneur Ralph Geerts. Op de pagina geeft hij fel tegengas tegen wat hij de ongenuanceerde verheerlijking van superfoods noemt. “Het is jammer dat mensen eetgedrag kopiëren zonder zelf te onderzoeken wat bepaald voedsel met je lichaam doet. Gezond voedsel is gekaapt door marketing, dat zie je ook aan een term als superfoods. Het heet super, wat al pretendeert dat het goed voor je is.”

Vondeling
De schrik zat er bij bewoners van de Christiaan Huygensstraat goed in. In maart werd daar een vondeling gevonden. De bewoners van het huis waar de baby werd neergelegd, werden bezocht door agenten. Op zoek naar een moeder en een motief. Met de baby ging het naar omstandigheden goed. Ze zou worden overgedragen aan zorginstanties.

Einde in zicht voor Bar-Dancing Showtime
In maart verloor Breda definitief Bar-Dancing Showtime in de oude vorm. Eigenaar Kees Bijl vertelde dat de gemeente iets tegen de zaak had en dat doorgaan financieel niet verantwoord was.
Bij een vechtpartij in 2014 liep een bezoeker ernstige verwondingen op. De vechtpartij werd aangemerkt als een ernstig geweldsdelict met een ernstige verstoring van de openbare orde. De burgemeester trok de drank- en horecavergunning van het pand in voor twaalf maanden. De rechter maakte daar zes maanden van. Bijl vermoedde dat de burgemeester - ongeacht de duur van het intrekken van de vergunning - de zaak na heropening toch snel zou sluiten. “Ze maken me helemaal kapot voor iets waar ik zelf niets aan kan doen.”

Verstoppertje in Ikea
Verstoppertje spelen in het grote Zweedse meubelbedrijf Ikea in Breda. In maart kregen bijna vierduizend mensen daar een uitnodiging voor nadat Rik Embregts (18) dat idee opperde en bijna veertienhonderd mensen voelden er wel wat voor. Ikea was wat terughoudender: “Hej Rik! We kwamen dit event zojuist tegen op Facebook. Zou je ons een privé-berichtje kunnen sturen? Dan kunnen we hier even contact met je over opnemen”, tikte Ikea Nederland in een reactie.

NAC verliest liefdevol
De teller stond voor NAC in maart op 48 duels zonder overwinning in de Kuip in de reguliere competitie. En ook in die maand wist de ploeg niet te winnen van Feyenoord. Met 3-0 verloren de Bredanaars van de Rotterdamse club. Maar een kleine troost: de 550 meegereisde supporters deden niet onder voor de 45.000 fans van Feyenoord. Het meeste geluid kwam uit het bezoekersvak.