Een vermissing opgelost: het best gelezen nieuws van april 2015 | Bredavandaag | Hét nieuws uit Breda
schietpartij

Een vermissing opgelost: het best gelezen nieuws van april 2015

Ook 2015 was een jaar vol nieuwswaardige gebeurtenissen. Zo kwam Sterre Krijnen weer veilig thuis en gingen heel veel mensen los tijdens 538Koningsdag Breda. Welk nieuws werd het best gelezen? En welke gebeurtenissen trokken de meeste aandacht? Een overzicht van de best bekeken berichten in 2015. Met in deze aflevering: het nieuws van april.


Vermissing opgelost
Opluchting bij de vader van Sterre Krijnen. Zij werd in april - samen met Chieu Nguyen –vermist. Ze kwam na een paar dagen vroeg in de ochtend weer thuis. Het veertienjarige meisje vertrok op een donderdagmorgen naar school in Oosterhout, maar kwam daar nooit aan. Het laatste dat haar ouders meekregen was een pintransactie bij het Brabantplein in Breda. Dagen vol spanning en ongerustheid volgden. In België en Breda werd gezocht en de politie rechercheerde. Uiteindelijk kwamen zowel Sterre als Chieu thuis. Waar de twee verbleven, werd niet bekend gemaakt.

Schietpartij Tuinzigt
Op de parkeerplaats van winkelcentrum Tuinzigt werd in april een man neergeschoten en neergestoken. Het slachtoffer werd meerdere malen geraakt. Ambulancemedewerkers reanimeerden de man en brachten hem in kritieke toestand naar het ziekenhuis. Uiteindelijk overleed hij aan zijn verwondingen. Op straat werden een bijl en een steekwapen gevonden. Ook lagen er diverse hulzen van kogels.

Aanhoudingen schietpartij Tuinzigt
 Op dezelfde dag werden twee mannen aangehouden. Het ging om mannen van 30 en 35 jaar. Na het incident eerder die dag zijn twee verdachten lopend gevlucht. Vervolgens reed een rode Mini Cooper weg met ten minste één van de verdachten daarin. De politie vermoedde dat er meer mensen betrokken waren bij het incident. Ook kwam er politie in een woning aan de Pijnboomstraat. Die straat zou als tweede plaats delict worden gezien.

Teske van Gils overleden
Op 11 april rond tien uur in de ochtend overleed Teske van Gils (1962) aan de gevolgen van een hersentumor. Teske was als klassenleidster in dienst bij Visio Onderwijs Breda waar ze zich met grote passie inzette voor ernstig meervoudig beperkte leerlingen. Dat werk inspireerde haar in 2011 tot het schrijven van het essay Bespiegeling over Geluk. Teske, partner van Paul Haverman, was moeder van vier kinderen.

Koningsdag met 538
April eindigde met luchtiger nieuws, namelijk de line-up van 538Koningsdag Breda. 538Koningsdag zorgde voor liefst tien uur muziek op het Chasséveld. Om zeven uur in de avond stond Hardwell geprogrammeerd. Maar natuurlijk traden de hele dag artiesten op. Denk aan Gerard Joling, Waylon, Handsome Poets, Gers Pardoel, Sharon Doorson, Kenny B, Douwe Bob en Dotan.

 
NIEUWSBRIEF


Blijf op de hoogte van het lokale nieuws uit jouw regio met onze dagelijkse nieuwsbrief