De metamorfose van Jelle ten Rouwelaar: het best gelezen nieuws van juli 2015

Ook 2015 was een jaar vol nieuwswaardige gebeurtenissen. Zo hing er een mysterie rondom de nieuwe look van Jelle ten Rouwelaar en verkocht NAC veel seizoenskaarten. Welk nieuws werd het best gelezen? En welke gebeurtenissen trokken de meeste aandacht? Een overzicht van de best bekeken berichten in 2015. Met in deze aflevering: het nieuws van juli.


Mysterie metamorfose Jelle ten Rouwelaar
Waarom onderging Jelle ten Rouwelaar een kleine metamorfose? Die vraag stelden verschillende Bredanaars zich in juli. Zijn rode bos was fel geel. Was zijn rossige haar verkleurd door de zomerzon? Had hij thuis per ongeluk de verkeerde (kleur)shampoofles gebruikt? Uiteindelijk bleek dat Ten Rouwelaar met zijn coupe aandacht vroeg voor een nieuwe actie van het Jeugdsportfonds, waarvan hij in Breda ambassadeur is. ‘Heel Nederland kleurt geel’ was de titel van de landelijke campagne van het fonds. “En van rood naar geel is nogal een contrast. Vandaar.”

Groot aantal verkochte seizoenskaarten NAC
In juli stond niet alleen een NAC speler in de belangstelling. De club zelf kreeg ook aandacht dankzij het aantal verkochte seizoenskaarten. Met 7700 verkochte kaarten passeerde NAC buurman Willem II. Laatstgenoemde verkocht er 6912.

Stadsstrand op de Havermarkt
Een hittegolf in juli zette horecaondernemers aan het denken. Ondernemers op de Havermarkt sloegen de handen ineen. Gedurende twee dagen werd het pleintje omgetoverd tot strand, compleet met zwembad en palmbomen. En dat was erg prettig, aangezien de temperatuur dagenlang hoger dan 25 graden was en soms zelfs de dertig aantikte.

Reis rond de wereld in 104 biertjes
Bredase bierliefhebbers kregen in juli een evenement om naar uit te kijken voorgeschoteld. Op 23 augustus zouden zij hun hart op kunnen halen op de Grote Markt-Zuid. Onder het motto Werelds Breda organiseerden acht horecazaken gezamenlijk een internationaal bierproeffestival. Bezoekers konden die dag ruim honderd bieren proeven, van vijftig verschillende type, afkomstig uit twintig landen.

Wiljan Rommens overleden
Legendarische carnavalsopeningen, middagborrels zonder einde en optredens van feestzangers als Wolter Kroes. Dat was het Stammeneke in de Vismarktstraat onder leiding van Wiljan Rommens. In juli moest Breda afscheid nemen van Rommens. Hij overleed na een lang ziekbed. Ad Baelemans Rommens – twee jaar buurman van Rommens toen hij de Catch 22 bestierde – over Rommens: “Wiljan was degene die het feestcafé heeft uitgevonden. Het was altijd feest. Altijd ramvol.”

 
NIEUWSBRIEF


Blijf op de hoogte van het lokale nieuws uit jouw regio met onze dagelijkse nieuwsbrief