foto Nico Koevoets
foto Nico Koevoets

Winderig en mogelijk record zacht

Weer

Weersverwachting voor dinsdag 22 december 2015

Algemene luchtdrukverdeling
Een omvangrijk lagedrukgebied met centrum bij IJsland duwt nu en dan regenfronten over Nederland. Bovendien staat aan haar oostflank boven Nederland een strakke zuid- tot zuidwestenwind.

Verwachting voor dinsdag
Er hangen dinsdag vrij veel wolken boven Brabant. In de loop van de dag kan de zon lokaal ook doorbreken. Overdag is het meestal droog. Tegen en in de avond  worden de wolken dikker. Gaandeweg de avond gaat het regenen. De zuidwestenwind is matig tot vrij krachtig, gemiddeld 4 tot 5 Beaufort. Nu en dan komen er sterkere windstoten voor. Het is zeer zacht voor de tijd van het jaar met maximumtemperaturen rondom de 15 graden.

Het weer voor de volgende dagen
Op woensdag waait er een matige zuidwestenwind en breken de wolken in de loop van de dag af en toe open. Met 13 graden blijft het zacht. Op donderdag overheersen de wolken en kan er soms motregen of lichte regen vallen. De wind waait matig tot vrij krachtig uit het zuiden en soms zijn er sterkere windstoten. De temperaturen blijven ook dan met ca 13 graden op peil. En dan vrijdag, Eerste Kerstdag, aanvankelijk droog en mogelijk nog een streepje zon. In de loop van de ochtend vanuit Belgiƫ bewolkt en kans op wat lichte regen en/of motregen. De zuidenwind is met gemiddeld 3 Beaufort matig. Maxima rond de 12 graden. Een groene zachte Kerst dus met veel grijze luchten zodat de avond al vroeg zal vallen.

Zo was het weer maandag 21 december 2015
Maximumtemperatuur 12,6 graden
Minimumtemperatuur 10,1 graden
Neerslag: 2,6 mm
(Waarden gemeten op weerstation Haagse Beemden)

Weersverwachting opgesteld maandag 21 december 2015 om 21.00 uur