Foto Trix0r
Foto Trix0r

Breda maakt zich op voor oud en nieuw: de regels

BREDA - Breda warmt zich langzaam op voor oud en nieuw. De gemeente heeft samen met Bureau Halt en verschillende vuurwerkbranches afspraken gemaakt om dit jaar de jaarwisseling goed te laten verlopen.


Een van die afspraken die is er gemaakt is dat er net als vorig jaar gebruik wordt gemaakt van vuurwerkzakken. Een klant die vuurwerk koopt krijgt een vuurwerkzak, die vervolgens weer gebruikt kan worden om vuurwerkresten mee op te ruimen.

Ook wil de gemeente aandacht vestigen op de manier van vuurwerk afsteken en het respecteren van het werk van hulpverleners. Daarnaast wordt in verschillende buurten, wijken en dorpen een gezamenlijk vuurwerk georganiseerd. De gemeente juicht dit toe. Zo organiseert Jongeren Toezicht Team, een groep jongeren uit Breda-Noord, een siervuurwerk voor de wijk. De dagen vóór en ook tijdens Oud en Nieuw spreekt deze groep buurtgenoten op straat aan om veilig om te gaan met legaal vuurwerk.

Vuurwerk kopen kan alleen deze donderdag nog. Het afsteken van vuurwerk mag donderdagavond 31 december vanaf 18:00 uur tot aan vrijdag 1 januari 02:00 uur.

Het melden van vuurwerkoverlast kan via het servicenummer van de politie, 0900-8844. Het melden van vuurwerkschade aan publieke eigendommen kan via het telefoonnummer 14 076.