Afbeelding

Carnavalswagens kijken in Kielegat en Boemeldonck

Cultuur carnaval

BREDA/PRINSENBEEK - Wie niet kan wachten tot de aftrap van carnaval en de daarbij behorende optocht, is op zondag 10 januari al welkom bij het bouwkot in Breda en de bouwschuren in Prinsenbeek. De bouwclubs uit Kielegat en Boemeldonck laten tijdens de open dag zien hoe het staat met het bouwproces van de carnavalswagens.

In Breda zijn vijf clubs op een plaats bezig met het bouwen van de wagens. Tijdens de open dag vinden er demonstraties plaats van het mallen maken, boetseren, werken met glasvezel en schilderen. In Breda brengt prins carnaval een bezoekje aan het bouwkot gelegen aan het Hekven 2. De open dag begint om 11.11 uur en eindigt weer om 16.11 uur.

In Prinsenbeek zijn er tien clubs aan het werk. Ook zij geven verschillende demonstraties. Daarnaast wordt er ook een jeugdquiz gehouden voor kinderen tot 12 jaar. De quiz is bedoeld om ze zo meer te betrekken bij deze dag en om interesse te wekken voor het bouwen. De open dag is van 12.00 tot 17.00 uur en vindt plaats op verschillende locaties.

Open bouwschuren Boemeldonck.
C.V. De Black Eagels, Bosdaldreef 6
C.V. De Zimkus, Bosdaldreef 4
C.V. De Nachtbraokers, Overveldestraat 33
C.V. De Herrieschooper, Overveldestraat 13
C.V. De Klepperbekken, Brielsedreef 72
C.V. De Meelballen, Brielsedreef 46
C.V. de Stampers, Beekse Stationsweg 2
C.V. Staal op Staal, Beeksestraat 117
C.V. De Schuimsoppers, Beeksestraat 76
C.V. De Leutlaaiers, Strijpenseweg 4A