NAC won vrijdag 22 mei met 0-1 van VVV door een doelpunt van Guyon Fernandez.
NAC won vrijdag 22 mei met 0-1 van VVV door een doelpunt van Guyon Fernandez. Peter Visser

NAC ontvangt Eindhoven-supporters met een biertje

NAC

BREDA - NAC ontvangt de meereizende supporters van FC Eindhoven op 18 januari met een welkomstbiertje in het uitvak. Op die manier wil NAC uiting geven aan gastvrij ontvangst van bezoekende supporters.

NAC had het liefst de supporters bij de Beatrix ontvangen, net als eerder dit seizoen de fans van Sparta een warm welkom kregen op het supportersplein. Vanwege de verplichte combi is dit echter niet mogelijk bij deze wedstrijd. De club zoekt een andere wedstrijd om te laten zien wat gastvrij ontvangst inhoudt.

De Bredase eerstedivisionist stuurde onlangs een brief naar alle burgemeesters van steden met een eerstedivisieclub over de verplichte combiregelingen. Die zijn club én supporters een doorn in het oog. “We richten ons nu eerst op de wedstrijd tegen Jong Ajax”, aldus woordvoerder Perry Hendriks. Die werd onlangs toch weer teruggeplaatst naar jeugdcomplex De Toekomst, waardoor er slechts 75 NAC-supporters mee zouden mogen. “Dat was de druppel”, aldus Hendriks, die spreekt van een positieve opstelling van de gemeente Amsterdam om mee te denken. Woensdag gaan NAC en Ajax opnieuw om de tafel om naar een oplossing te zoeken.

Ook de KNVB kreeg een afschrift van de brief. “De bond komt binnenkort op de koffie om hierover te praten. Ook de KNVB wil normalisatie van de regelingen, net als wij.” Volgens Hendriks zijn veel verplichte combiregelingen gebaseerd op een soms wel heel grijs verleden aan schermutselingen. “De supporters zijn geen rariteitenkabinet dat er op uit is om een stad te slopen, het zijn mensen die willen zien hoe het hun NAC in stadions vergaat waar ze hopelijk na dit seizoen niet meer hoeven te komen."

NAC heeft al meerdere malen aangestuurd op een goede geregistreerde verkoop van kaarten van de tegenpartij als er een combiregeling wordt opgelegd. “Nu legt men een combiregeling op zonder zelf de kaartverkoop goed af te schermen. Dat heeft geen zin. Iedereen heeft er baat bij dat zoveel mogelijk supporters de uitwedstrijden kunnen bezoeken, ook de ontvangende ploeg."