Afbeelding

Breda pakt routing rond parkeren Chassé aan

Algemeen

BREDA - Terwijl omwonenden aan de Lovensdijkstraat de bus kunnen blijven pakken, verzekert Breda ook dat het aan de slag gaat met de onhandige verkeerssituatie rondom Chassé Parking. Dit blijkt uit de wijzigingen die door het college zijn aangebracht in het ontwerp ‘HOV-lijn tussen Centraal Station en Amphia Ziekenhuis’.

Aan de Lovensdijkstraat in Breda zou in het nieuwe ontwerp alle bushaltes komen te vervallen. In plaats daarvan zouden bewoners van de Lovensdijkstraat op kunnen stappen aan een nieuwe halte aan de noordkant van de Claudius Prinsenlaan. Ondanks de tegemoetkoming, waren vooral oudere bewoners het er niet mee eens aangezien zij dan een verkeersonveilige halte moeten gaan bereiken.

Het college heeft, in overeenstemming met busorganisatie Arriva, daarom besloten dat een bushalte aan de Lovensdijkstraat in stand wordt gehouden. De bus doet de straat een keer per uur aan. Welke buslijn van Arriva de straat gaat aandoen is nog niet bekend.

Ook gaat Breda aan de slag met de onrustige verkeerssituatie rondom Chassé Parking. Automobilisten die hun auto willen parkeren bij de garage komen er vaak te laat achter dat het vol staat, waardoor er een lange rij van auto’s ontstaat. Als de automobilisten er vervolgens voor kiezen om elders te gaan parkeren, kunnen ze niet zomaar terecht op het Chasséveld of het Turfschip. Vanaf de Coulissen kunnen ze namelijk alleen maar rechtsaf de Claudius Prinsenlaan op.

Breda reageert op deze onhandige situatie door eerder aan te gaan geven wanneer de garage vol of niet vol is, zoals dit ook al het geval is bij parkeergarage Barones. Ook wordt aan de Coulissen bij de verkeerslichten een voorsorteervak voor rechtdoorgaand verkeer toegevoegd. Hierop kunnen automobilisten eenvoudig het Chasséveld bereiken.