Afbeelding
Joost van Buul

Chassé Theater opnieuw niet verkozen tot theater van het jaar

Cultuur

BREDA - De titel ‘Theater van het Jaar’ gaat dit jaar wederom niet naar het Chassé Theater in Breda. Maandagavond werd tijdens de jaarlijkse theaterbeurs van de Vereniging Vrije Theater Producenten (VVTP) de Rijswijkse Schouwburg verkozen tot winnaar.

Geen drie keer is scheepsrecht dus voor het theater, dat in 2010 en 2014 ook al naast de prijs greep. Toen werden het Parktheater in Eindhoven (2014) en het Luxor Theater in Rotterdam (2010) de nummer 1. "Het is jammer dat we wederom niet eerste zijn geworden", zo vertelt Colinda Vergouwen van het Chassé Theater Breda. "Maar de Schouwburg in Rijswijk is ook een terechte winnaar. Zij zijn al voor de vierde keer genomineerd en werken met hart en ziel voor de zaak. Het is voor ons al een hele eer dat we voor de derde keer zijn genomineerd. Volgend jaar hopen we weer op een nominatie te kunnen rekenen en wie weet krijgen we dan wel de titel achter onze naam."

De juryleden van het VVTP hebben alle theaters in Nederland beoordeeld aan de hand van verschillende criteria. Zo keek de jury binnen het theater naar communicatie, techniek, uitstraling, gastvrijheid, ondernemerschap en de kwaliteit van samenwerking tussen theater en producent.

Het VVTP beoordeelde de Rijswijkse Schouwburg als een theater waar ‘vrijwel alles mogelijk is’. De Schouwburg ontving als prijs de exclusieve ‘theaterstoel’, die ontworpen is door Carla Janssen-Höfelt.