NAC gaat in de openingswedstrijd van de Jupiler League kansloos onderuit tegen FC Volendam: 1-4. Een vroege rode kaart (twee keer geel) voor Divine Naah doet NAC de das om.
NAC gaat in de openingswedstrijd van de Jupiler League kansloos onderuit tegen FC Volendam: 1-4. Een vroege rode kaart (twee keer geel) voor Divine Naah doet NAC de das om. Peter Visser

Degelijk NAC heeft aan twee momenten genoeg tegen Volendam

NAC

BREDA/VOLENDAM – NAC heeft de eerste wedstrijd na de winterstop weten te winnen. In en tegen Volendam werd het 1-2. Voor de rust kwam NAC al op een 0-2 voorsprong en pas vlak voor tijd deden de Volendammers iets terug. Een degelijke overwinning voor de Bredanaars.

NAC leek al snel op een 0-1-voorsprong te komen in Volendam. Een prima voorzet van Kenny van der Weg werd knap binnengekopt door Kevin Brands, die de niet fitte Sjoerd Ars in de punt van de aanval verving. De vlag ging echter omhoog voor buitenspel.

Na een half uur liet Mats Seuntjens zien waarom hij gevolgd wordt door clubs uit de eredivisie. Hij nam een lange bal aan op zijn borst, nam hem mee naar binnen en schoot hem vanaf de rand van de zestien binnen. Een uitstekende actie van de vleugelaanvaller.

Ook de 0-2 was er een om in te lijsten. Dustley Mulder stoomde op via de zijlijn en bracht de bal voor. Daar stond Joey Suk klaar om de bal met een karate-trap het doel in te mikken en NAC op een comfortable 0-2-ruststand te zetten.

Het feest in het stadion van Volendam werd gevierd door de NAC-supporters. Naast een vol uitvak zaten er nog zeker vijftig tot honderd supporters van de Bredase club in het stadion. Eerder die dag was het al raak op De Dijk, waar een heus NAC-café verrezen was. Kees Kwakman liet in de middag op Twitter met een knipoog weten dat het om kwart voor een al uit de hand liep. “Eerste NAC-fans al gesignaleerd op de Dijk. Ze lopen al polonaise, dit gaat niet goed. Burgemeester doe er wat aan!”  

Naast het feestgedruis waren er in de tweede helft weinig hoogtepunten. FC Volendam leek het niet te kunnen en NAC was tevreden met de tussenstand. Aan het eind werd het nog onnodig spannend toen in de blessuretijd de 1-2 werd binnengekopt . Geen hoogstaande wedstrijd van de Bredanaars, maar een degelijke overwinning op een directe concurrent.

Koploper Sparta was vrij in deze speelronde, maar de rest van de concurrenten kwam wel in actie. Nummer twee VVV won gemakkelijk met 4-0 van Almere City, terwijl FC Eindhoven punten liet liggen tegen Dordrecht: 1-1. Go Ahead Eagles ging thuis pijnlijk met 1-2 onderuit tegen Jong PSV.

De stand in de Jupiler League is nu als volgt:
Sparta                         18 – 42
VVV-Venlo                 19 – 40
NAC                             19 – 36
FC Eindhoven            19 – 34
FC Volendam             19 – 31
Go Ahead Eagles       19 – 31  

Maandag kan NAC al weer goede zaken doen. Dan staat de thuiswedstrijd tegen FC Eindhoven op het programma.