Afbeelding
Kim Kuijpers

NAC-supporter aangehouden na mishandeling Volendamse horecamedewerker

Politie

VOLENDAM - Een 44-jarige voetbalsupporter uit Breda is vrijdagavond in Volendam aangehouden na een melding van een vechtpartij in een horecagelegenheid aan de Brugstraat. 

De politie moest vrijdagavond met meerdere politie-eenheden en politiehonden ingrijpen. "In een horecagelegenheid bleek een grote groep van ongeveer 90 voetbalsupporters aanwezig te zijn en de sfeer bleek grimmig", aldus de politie. De politie heeft de 44-jarige Bredanaar aangehouden voor mishandeling. De man had een horecamedewerker een vuistslag in zijn gezicht gegeven. Hij werd overgebracht naar het politiebureau en is ingesloten.

Hierna kwam er in de nacht van vrijdag op zaterdag wederom een melding binnen bij de politie vanuit een andere horecagelegenheid, waar ramen zouden worden vernield en waarbij voetbalsupporters met elkaar op de vuist zouden zijn gegaan.

De politie heeft de groepen supporters uit elkaar gehaald, waarna de rust weer terugkeerde in het Vissersdorp. NAC speelde vrijdagavond in Volendam de eerste wedstrijd na de winterstop. De Bredanaars wonnen met 1-2.