Beeld uit archief.
Beeld uit archief. Guido van der Kroef

Politie voorkomt dat ruziezoekende GHB-gebruiker achter stuur kruipt

Politie

BREDA - Een herrieschoppende Bredanaar van 29 is zondagmorgen aangehouden. De man wilde rond 06.00 uur onder invloed van GHB achter het stuur kruipen en weigerde zijn autosleutels in te leveren.

In de vroeg ochtend kwam er een melding binnen van baldadigheid in de Odilia van Salmstraat. Een manspersoon trapte daar tegen voordeuren en vuilnisbakken aan. Ter plaatse spraken de agenten de man aan. De man was duidelijk onder invloed.

De 29-jarige Bredanaar gaf aan GBH gebruikt te hebben en van plan was met zijn auto naar huis te gaan. De agenten vroegen de man zijn autosleutels te geven. De man weigerde dit pertinent.  

De agenten wilden voorkomen dat de man onder invloed achter het stuur zou kruipen en zichzelf en zijn omgeving in gevaar zou brengen. Daarom is hij aangehouden voor het niet voldoen aan bevel of vordering. De man verzette zich hevig bij zijn aanhouding en beledigde de aanwezige agenten. Er is aangifte gedaan tegen de man voor belediging en bedreiging. De man zit vast voor verder verhoor.