Afbeelding
Martin Wessels

Recept van de Week: Appeltje, Eitje

Blog

Groenten van het seizoen, groente en vlees uit de regio, bewust gekozen en bewust gekweekt met respect voor de omgeving. Niet wat van ver komt is lekker, maar juist wat van dichtbij komt. Hobbykok Martin Wessels oogst waar mogelijk uit de moestuin en vult dat aan met seizoensproducten. Deze week: Appel Eitje.

Ingredienten (voor vier personen):

- 1 ons wortels in dunne plakjes
- 1 blikje kikkererwten ( uitlekgewicht 265 gram )
- 1 blik tomatenblokjes
- 300 ml gezeefde tomaten
- 2 paprika, in reepjes gesneden.
- 1 gesnipperde ui
- 2 appels in blokjes
- 1 ons champignons in plakjes
- 1 teen knoflook
- 4 eieren
- 1 theelepel sambal
- 1 theelepel kerrie
- Een beetje komijn
- Een beetje kaneel
- Peper en zout
- Een zak tortillachips.
- Olijfolie

Bereiding:

Spoel de kikkererwten af met water in een zeef of vergiet. Let er op dat alle schuim is verdwenen. Als je alle groenten gesneden hebt, verwarm dan olie in een hapjespan. Bak de ui en wortelplakjes 5 minuten, voeg paprika en champignons toe en pers het teentje knoflook erboven uit.

Bak het geheel nog ca. 3 minuten. Voeg dan de appelblokjes, kikkererwten, gezeefde tomaten, tomatenblokjes, sambal, kerrie, kaneel en komijn toe. Roer even door, breng het aan de kook en dek de pan af met een deksel. Laat 10 minuten zachtjes koken. Roer even om. Breek de eieren erboven stuk en voeg toe met de dooiers heel. Bestrooi ze met peper en zout. Doe de deksel weer op de pan en laat zachtjes doorkoken tot de eieren gestold zijn. (Ca 10 minuten) . Serveer met tortillachips. (eventueel kun je die even opwarmen in een oven op 150 graden.)

Bijpassende muziek: Nathaniel Rateliff and the Night Sweats