Tien bands uit Breda en directe omgeving presenteerden een akoestisch album onder de naam December Tapes. De opbrengst gaat naar het Jeugd Cultuurfonds.
Tien bands uit Breda en directe omgeving presenteerden een akoestisch album onder de naam December Tapes. De opbrengst gaat naar het Jeugd Cultuurfonds. Peter Verheijen

December Tapes zoekt bands voor semi-akoestisch album

Cultuur

BREDA - De initiatiefnemers van December Tapes zoeken bands die een bijdrage willen leveren aan het tweede album. Afgelopen december verscheen editie 1, waarop verschillende bands uit de regio een semi-akoestisch nummer speelden.                                        

Dit jaar biedt December Tapes aan muzikanten de kans om mee te doen: alle genres en bezettingen zijn welkom. In totaal is er voor tien bands plaats op het album, dat net als afgelopen jaar gepresenteerd wordt met live-optredens in de grote zaal van Mezz.               

Anders dan afgelopen jaar is er kans voor bands om zich aan te melden. Bands die een plekje willen spelen op 29 mei in de voorronde in cafe´ de Bruine Pij. Inschrijven kan tot en met zondag 15 mei.               

“Net als vorig jaar zal van de muzikanten verwacht worden om een semi-akoestische set neer te zetten”, aldus de initiatiefnemers. “Binnen deze kaders worden de bands en acts natuurlijk wel aangemoedigd om hun eigen sound te laten horen.”

Vorig jaar december vond in een volle grote zaal van de Mezz de albumpresentatie plaats van December Tapes volume 1. Er werd een bedrag van 2650 euro opgehaald voor het Jeugdcultuurfonds.

De line-up bestond uit Awash, MacSwordfish, There There, Lost Lions of India, Windup Space, InHale, The Martial, No More Jack, BB & van Berlo en Vagabound.        

Aanmelden kan via www.decembertapes.nl.