Nederland verloor in de halve finale van Argentinië na strafschoppen. foto Jorgen Janssens
Nederland verloor in de halve finale van Argentinië na strafschoppen. foto Jorgen Janssens

Titanenstrijd tussen NAC en Willem II: waar live te volgen?

NAC

BREDA - NAC speelt donderdag in eigen huis tegen Willem II. Het is erop of eronder. Keert NAC terug naar de eredivisie en degradeert Willem II? En een nog urgentere vraag: waar kun je gezellig de wedstrijd live volgen als je niet in een van de stadions bent?

Verschillende cafés in Breda maken zich klaar voor het dubbele duel. Een handig overzicht mocht je met een borrel en wat vrienden naar de Brabantse derby willen kijken. Zeker nu bekend is dat je als NAC-supporter zondag niet mee mag naar Tilburg om je club aan te moedigen.

Donderdag

Café de Beyerd zendt getrouw de wedstrijden uit. “Gewoon op groot scherm, zoals we dat altijd doen”, is de reactie op de vraag of ze iets speciaals gaan doen voor deze derby.

Op de Ginnekenmarkt is café Boerke Verschuren ook van de partij. Via Facebook laten ze weten dat ook zij de Parel van het Zuiden live op grote schermen laten zien.

Café Vulling zendt de wedstrijd ook uit. 't Hart van Breda, die normaal gesproken veel sport uitzendt, doet dit niet. De eigenares heeft alleen een licentie bij Vulling voor de wedstrijd. “Ik verwacht dat de meeste supporters in het stadion zullen zitten, maar dit zenden we zeker uit”, vertelt de eigenares van het café.

Langs de haven kunnen NAC-fans ook terecht bij Dok 19. Zij zenden zowel op donderdag als zondag de wedstrijden uit op groot scherm.

Zondag

Miller Time Cafe tovert hun tuin om ruimte te maken voor het zes meter-brede scherm waarop de wedstrijd Willem II - NAC is te zien. Dinsdag zijn ze al begonnen met het klaarzetten van het scherm en andere voorbereidingen en lieten dat dan ook zien via Facebook.

Rat Verlegh-stadion

En dan natuurlijk, zondag in het NAC-stadion. Om de thuisblijvers toch naar tevredenheid te stellen, is er in het Rat Verlegh stadion op drie grote schermen de uitwedstrijd in Tilburg te volgen. Zowel seizoenskaarthouders als reguliere bezoekers zijn welkom.