Afbeelding
Dennis Dekkers

Weerupdate: Bliksemshow boven Bavel, noodweer blijft uit

Algemeen onweer

BREDA - Uit het zuidwesten kwamen in de loop van de avond zware onweersbuien over Nederland. Daarbij viel op sommige plaatsen veel neerslag, ook met hagel. Vanwege de verwachtingen kondigde het KNMI opnieuw code Oranje af. Dat werd later ingetrokken.

Boven Breda rommelde het wel enige uren, en op sommige plaatsen (zie foto) zorgde de bliksem voor een mooie lichtshow. Bij het ondergaan van de zon kleurde de lucht okergeel.

Het weer is de hele donderdag uitermate onvoorspelbaar en wisselvallig geweest. Zonnig in de morgen, regenachtig rond de middag en weer zonnig en daardoor broeiig warm aan het eind van de middag. 

"Het kwik is opgelopen naar 28 graden", meldde weerman Nico Koevoets om 15.30 uur. De luchtvochtigheid was toen 78 procent. "In de avond uren neemt de kans op fikse onweersbuien duidelijk toe. Maar ook dan is het afwachten waar ze vallen. Breda is tot nu toe de dans steeds ontsprongen."

In Utrecht en Zuid-Holland zorgde het noodweer afgelopen nacht al voor veel wateroverlast. In Utrecht was zelfs sprake van een windhoos. De schade loopt daar in de tientallen miljoenen.