Afbeelding

'Eindelijk niet meer over die vervelende loopbrug' (video)

Algemeen

BREDA - Vrijdagochtend opende na vele maanden wachten de stationstunnel van Belcrum naar het Centrum. Bezoekers hoeven eindelijk niet meer over de loopbrug, maar lopen binnen twee minuten door de stationspassage van Belcrumzijde naar Centrumzijde.

Sean (21) heeft net zijn trein gemist en staat te wachten op het Stationsplein. Hij woont in Steenbergen, maar studeert in Breda. Hij heeft dus dagelijks te maken met het doorkruisen van station Breda. “Eindelijk is de voetgangerstunnel open. Dit is veel praktischer. Vaak ga ik nog wat eten met vrienden en nu vanaf het centrum ben ik veel sneller op het station”, zegt hij.

Ook Rini (65) neemt een kijkje bij de op vrijdag geopende stationspassage. “Het ziet er behoorlijk netjes uit. Het is heel mooi geworden. Ik ben vaak komen kijken naar de bouw van het station. Dit is een verbetering ten opzichte van die stalen brug. Het verbaast me dat die nog zo lang blijft staan.” Hij heeft al een paar voorbijgangers zien zoeken naar de juiste uitgang. “Er zijn nu mensen die nog niet begrijpen dat de tunnel open is”, zegt hij lachend.

“Hier ben ik al maanden op aan het wachten”, zegt Willem (69). Hij is een fanatiek fietser, en komt net met de fiets door de fietserstunnel. “Voor iedereen die fietst van Belcrum naar het centrum is dit super. Voorheen was de situatie vooral vervelend voor mensen die slecht ter been zijn. Die vervelende trap gaat nu eindelijk verdwijnen.”

Ook Amber (19) komt wekelijks op het station in Breda. “Het was zo irritant om via die loopbrug in het centrum te komen. Toen deed je er tien minuten langer over. Met de tunnel open is het veel chiller”, zegt ze. Ze mist nog wel een beetje sfeer. “Het is nog zo strak en kaal. Van mij mag de tunnel worden opgeleukt door posters of zo”

Wandel mee