De traditionele oefenwedstrijd tussen de Zundertse selectie en NAC. NAC won met 0-4. Peter Visser

2000 man zien contouren nieuw NAC bij Baronie

BREDA - NAC heeft zaterdagavond stadsgenoot Baronie verslagen met 0-3. Op sportpark de Blauwe Kei zagen 2000 man hoe nieuwkomer Fisayo Adarabioyo zijn eerste doelpunt maakte in het geel-zwart. De overige treffers kwamen op naam van Jeff Stans en Cyriel Dessers.

Het duel tussen Baronie en NAC werd gespeeld ter ere van het negentigjarige bestaan van de amateurclub. Voor NAC was de wedstrijd een afsluiting van de trainingsweek in Bosschenhoofd. Door de intensieve week bekeken onder andere Jorn Brondeel, Robbie Haemhouts, Thomas Agyepong en Ashley Smith-Brown het duel vanaf de tribune.

Baronie oogde scherp en kreeg in de openingsfase grote kansen. De thuisploeg benutte deze niet en vlak voor rust kwam NAC toch op een voorsprong. Jeff Stans kreeg een vrije trap en hij krulde de bal vanaf 20 meter in het doel: 0-1. Het spelbeeld veranderde niet in de tweede helft: Baronie fel en gevaarlijk, maar NAC scoort de doelpunten.

Na een goed uitgevoerde vrije trap was Adarabioyo de man die de 0-2 op zijn naam mocht schrijven. Cyriel Dessers viel in en stond nog maar net in het veld toen hij de 0-3 binnen schoot. NAC kreeg nog een aantal goede kansen, maar scoorde niet meer.

Op 23 juli is de Open Dag in het Rat Verlegh Stadion. NAC speelt die dag een oefenwedstrijd in het stadion, maar de tegenstander is nog niet bekend.