Fraaie stapelwolken boven de Bredase binnenstad
Fraaie stapelwolken boven de Bredase binnenstad Nico Koevoets

Zonnig en tropisch warm

Weer

Weersverwachting voor dinsdag 19 juli 2016

Algemene luchtdrukverdeling
Een hogedrukgebied met centrum boven het noorden van Duitsland bepaalt het weer in onze omgeving. Onder haar regie stijgt het kwik naar de hoogste waarden van dit jaar tot dusver.

Verwachting voor dinsdag
Het is de hele dag zonnig met hooguit wat vriendelijke wolken. De wind waait zwak tot matig, met 2 of 3 Beaufort, uit het oosten of zuidoosten. De maximumtemperaturen reiken in de loop van de middag tot 30 of 31 graden. Op een lokale beschutte plek wordt het misschien wel 32 graden.

Het weer voor de volgende dagen
Woensdag wordt het echt flink heet met maxima tot mogelijk 33 graden. De ochtend is zonnig, gaandeweg de middag opkomende wolken. Op een enkele lokale bui na blijft het tot tegen de avond droog. Tijdens de avond en in de nacht naar donderdag is er kans op een lokale (zware) regen- of onweersbui. De wind die woensdag nog zwak uit het zuidoosten waaide, gaat donderdag matig met 3 of 4 Beaufort uit het noordwesten waaien. Verder zijn er dan veel wolken met soms zon en lokaal nog een enkele bui. Het is dan met ca 22 graden een flink stuk minder warm. Op vrijdag bij een zwak zuidenwindje wisselend bewolkt en in de loop van de dag een enkele lokale regen- of onweersbui. Temperaturen in de middag rond de 22 graden.

Zo was het weer maandag 18 juli 2016
Maximumtemperatuur 29,1 graden
Minimumtemperatuur 15,8 graden
Neerslag: droog
(Waarden gemeten op weerstation Haagse Beemden)

Weersverwachting opgesteld maandag 18 juli 2016 om 21.00 uur