Peter Visser

Eerste nederlaag NAC na rode kaart en schitterende vrije trap

BREDA - NAC heeft vrijdagavond voor het eerst verloren dit seizoen. Na een slechte eerste helft en een rode kaart werd het uiteindelijk 1-2 voor MVV.

NAC was zoekende in de eerste helft en dat kwam het spel niet ten goede. MVV was de betere van de twee. Bij de Bredanaars kwamen passes niet aan en werden veel te veel duels verloren. De Limburgers profiteerden van het onzeker NAC en kwamen na een kwartier voetballen op voorsprong. Een goede voorzet werd in de kruising gekopt door Thomas Verheydt: 0-1.

De aangever van het eerste doelpunt, Jordy Croux, speelde een sterke eerste helft, maar vergat dat te belonen met een treffer. Eén keer was het Ashley Smith-Brown die met een uiterste inspanning het schot van de vleugelaanvaller blokkeerde. Vlak voor rust was het NAC-doelman Jorn Brondeel die een tweede tegentreffer wist te voorkomen. NAC probeerde zich terug in de wedstrijd te knokken, maar dat lukte niet voor de pauze.

Direct na rust kwam NAC terug in de wedstrijd. Uit een corner was het Kevin van Diermen die in tweede instantie de gelijkmaker binnen schoot. Het bleek een voorbode voor een goede fase van NAC. De nieuweling Brandon Barker kwam binnen de lijnen en dat zorgde voor wat pit in het team. Hij liet zien een aanwinst te zijn voor dit NAC.

Aan die fase kwam plots een einde toen MVV counterde. Nieuwkomer Arno Verschueren, die in de eerste helft de geblesseerde Olivier Rommens had vervangen, moest aan de noodrem trekken en kreeg de rode kaart getoond door scheidsrechter Kamphuis. De vrije trap die volgde werd loepzuiver in de kruising geschoten door Alessandro Ciranni: 1-2.

NAC probeerde zich te herpakken en bracht David Faupala, ook een huurling van City, binnen de lijnen. Hij kreeg de beste kans op de gelijkmaker, maar kopte een vrije trap van Jeff Stans over de kruising. Het eerste puntverlies was daarmee een feit.

NAC krijgt snel een kans zich weer te herpakken. Aankomende maandag staat de uitwedstrijd met FC Dordrecht op het programma. De wedstrijd begint om 20:00 uur.