Selectie NAC seizoen 2016-2017
Selectie NAC seizoen 2016-2017 Peter Visser

Gino Demon schiet NAC tijdens basisdebuut voorbij Dordrecht

DORDRECHT - De derde overwinning van het seizoen is binnen voor NAC. Een lastige uitwedstrijd tegen FC Dordrecht werd uiteindelijk met 1-2 gewonnen. Debutant in de basis Gino Demon maakte de winnende treffer aan de Krommedijk.

Dordrecht was een fractie beter dan NAC in de eerste helft. De Dordtenaren zetten vroeg druk en daar had NAC zichtbaar moeite mee. De Bredanaars kwamen niet vaak op de helft van de tegenstander, terwijl FC Dordrecht een aantal mogelijkheden kreeg om een doelpunt te maken. Echter werden die kleine kansen niet omgezet in een treffer.

Eén goede aanval van NAC was uiteindelijk voldoende om met een voorsprong de kleedkamer in te gaan. Giovanni Korte, die voor het eerst in de basis begon, gaf de bal na een passeerbeweging voor. Spits Cyriel Dessers kopte vervolgens hard in en liet de keeper van Dordrecht kansloos: 0-1.

NAC kreeg nog wel een tegenvaller te verwerken in de eerste helft. Keeper Jorn Brondeel kwam hard in botsing met Alessio Da Cruz en raakte geblesseerd aan zijn heup/zij. Andries Noppert mocht na een half uur zijn plaats in het doel overnemen.

Al snel na rust kwam Dordrecht op gelijke hoogte. Eerst kreeg Dessers een grote kans op de 0-2, maar hij miste. Toen hij enkele seconden later werd vastgehouden door zijn tegenstander kreeg hij geen vrije trap mee. Uit de counter die daar op volgde was het Van Haaren die via de voet van Kevin van Diermen en de rug van Gino Demon scoorde: 1-1.

Lang duurde het niet voordat De Bredanaars op 1-2 kwamen. Een voorzet kwam via de lat voor de voeten van debutant in de basis Demon. Die knalde hem van dichtbij hard in het net en zette daarmee zijn ongelukkige rol bij de gelijkmaker weer recht.

Het tempo lag in de tweede helft hoger dan in de eerste. Dat zorgde voor een wedstrijd die leuker was om naar te kijken. Dordrecht bleef op zoek naar de gelijkmaker en zette veel druk richting de goal van NAC. Noppert lag bij een schot van Jafar Arias knap in de weg en stopte de bal met één gestrekte arm en voorkwam een tegentreffer.

Op basis van de inzet en werklust verdiende Dordrecht minimaal één punt, maar het was NAC dat de drie punten mee naar Breda nam. Door de overwinning staar NAC op een vierde plaats op de ranglijst. Vrijdag speelt de ploeg van Dijkhuizen weer. FC Den Bosch komt dan op bezoek in het Rat Verlegh Stadion.