Afbeelding
Léon Krijnen

Ik Ga Via Breda geland op CSM-terrein

Cultuur CSM-terrein

BREDA - Het letterspel 'Ik ga via Breda' is geland op het terrein van de voormalige suikerfabriek aan de Markkade. Het werk van kunstenares Nina Lenting moet vooral ‘s avonds een mooi schouwspel opleveren.

De letters zijn gemaakt volgens de regels van ‘anamorphic art’, een kunstvorm die permanente zichtbaarheid en verwondering nauw met elkaar in verband brengt.

Afhankelijk van de plaats van de letters staan ze op een stellage van drie meter hoog te staan. De letters staan in de diepte op het terrein. De kleinste letter staat daarbij op een paal van vier meter hoog, de grootste op de grond, zodat ze allemaal even groot lijken. "Dat was nog wel even rekenen", vertelde ze eerder. Uitgangspunt was het perspectief. "Dat is voor alle treinreizigers hetzelfde." De letters staan 30 meter uit elkaar. "Waardoor het hele terrein is gevuld."

Door de aanlichting lijkt het met name tijdens de avond en de nacht of het kunstwerk boven het landschap zweeft. “Doordat de letters niet op één lijn staan en verschillende grootte hebben wordt bij het langsgaan een driedimensionaal effect bereikt.”

Meer foto's via de Facebook van Léon Krijnen.