Afbeelding

Opknapbeurt buitenruimte winkelcentrum De Donk van start

Economie

BREDA -  De renovatie van de buitenruimte rondom winkelcentrum De Donk is van start gegaan. De komende tien weken zal er hard worden gewerkt om de plannen ten uitvoer te brengen.

Afgelopen week is aannemer KSM uit Breda gestart met het verwijderen van straatmeubilair en vanaf vrijdag is de weg De Donk geheel verwijderd en daardoor afgesloten. De bereikbaarheid van het winkelcentrum is nog steeds goed.

De grote parkeerplaats aan de achterzijde van het winkelcentrum is via de Louwersdonk en Essendonk gewoon bereikbaar. Naar de parkeerplaats aan de voorzijde ligt een tijdelijke rijbaan vanaf de Louwersdonk. Verkeer kan de daarvoor geplaatste verkeersborden volgen.

De opknapbeurt van het winkelcentrum in het oudste deel van de Haagse Beemden volgt na een jarenlange discussie tussen de verschillende partijen. Afgelopen jaar zegde de gemeente geld toe voor het opknappen van de buitenruimte van de verschillende winkelcentra in de wijk. Ook Heksenwiel, De Berg en winkelcentrum Tuinzigt zijn of worden aangepakt.

In totaal heeft de gemeente bijna een miljoen euro vrijgemaakt voor de opknapbeurt. Daarmee hoopte Breda ook de eigenaren te stimuleren de centra een opfrisbeurt te geven.