Groepsfoto Roodharigendag 2015
Groepsfoto Roodharigendag 2015 Hanneke van Bokhoven

5 Redhead Days hoogtepunten op een rij

Algemeen roodharigendag

BREDA - Breda kleurt weer rood tijdens de Redhead Days. Het programma van het driedaagse roodharigen evenement is erg omvangrijk, en daardoor is het lastig kiezen wat je mee moet pikken. Om het eenvoudiger te maken heeft BredaVandaag vijf programma-onderdelen uitgelicht.

Speedmeet - Zaterdag - Valkenbergpark - 13.00 uur - 16.00 uur
Ieder uur is er een nieuwe speedmeet. In de stijl van een speeddate krijg je steeds vijf minuten om te kletsen en schuif je daarna door naar een volgende persoon. De speedmeet is voor iedereen toegankelijk: Mannen of vrouwen, bezoeker of roodharige. Deelname is gratis.

Pubcrawl - Zaterdag - Kasteelplein - 19.30 - 0.00 uur
Dit jaar wordt er een traditionele kroegentocht georganiseerd. Er worden 300 - 400 roodharigen en roodharigen-aanhang verwacht uit binnen- en buitenland, en zij zullen in kleine groepjes langs tien geselecteerde kroegen worden geleid. Een soort Klûntocht, maar dan met heel veel roodharigen.

Grote fotoshoot -  Zondag - Willemstraat  - 12.30 uur
Na de officiele opening op de Grote Markt om 12.00 uur, volgt de traditionele fotoshoot van de Redhead Days. Vanuit een hoogwerker wordt een groepsfoto van de enorme groep roodharigen gemaakt. Vorig jaar stonden er 1721 roodharigen op de groepsfoto. Elk jaar wordt er een nieuwe recordpoging gedaan. De shoot is alleen toegankelijk voor natuurlijk roodharigen.

Verkiezing mooiste roodharige - Zondag - Kasteelplein - 13:00 - 17:00 uur
Wie wordt verkozen tot de mooiste roodharige? De presentatie van dit onderdeel is in handen van Miss Overijssel, een echte redhead en kandidaat voor Miss Beauty of the Netherlands.

Highheel Race - Zondag - Venise Bar - Halstraat - 14.00 uur - 17.00 uur
Voor de vierde keer organiseert Venise bar tijdens de Redhead Days deze bijzondere race. Vrouwen en mannen strijden tegen elkaar op kleurige hakjes. Wie rent het snelst richting de eindstreep zonder te struikelen? Prijsuitreiking om 17.00 uur.