De tien kilometer tijdens de Singelloop van 2015
De tien kilometer tijdens de Singelloop van 2015 Wijnand Nijs

Finish Singelloop schuift op, meer ruimte op Grote Markt

Sport

BREDA - De finish van de Singelloop is dit jaar meer op het midden van de Grote Markt. Op die manier is er meer ruimte voor lopers en toeschouwers, geeft de organisatie aan

Afgelopen jaar was er met name aan de zijde van het stadhuis sprake van opstoppingen omdat er tussen het VIP-podium en de afzetting van het parcours maar weinig ruimte was. “Dat hebben we zelf ook geconstateerd”, geeft wedstrijdleider Bart van Egeraat aan.

De oplossing? “We maken het podium wat minder breed en wat langer”, aldus Van Egeraat. “Het staat nu vanaf het bordes tot de ingang naar het Stadserf.” Daarnaast ontstaat er ruimte doordat er gebruik gemaakt wordt van een andere tijdmeting. “Daardoor hebben we geen bogen meer nodig, maar liggen er matten.”

Samen met een wat compactere loopbrug om de Grote Markt te kunnen oversteken is er voor iedereen meer ruimte op het finishplein, waar sinds editie 2014 vanuit de Halstraat wordt gefinisht. Lopers hebben daardoor na de finish meer ruimte en lopen uit naar het Kasteelplein.