Fraaie stapelwolken boven de Bredase binnenstad
Fraaie stapelwolken boven de Bredase binnenstad Nico Koevoets

Wisselvallig weekend met tijdens Singelloop kans op enkele buien

Weer

Weersverwachting voor zondag 2 oktober 2016

Algemene luchtdrukverdeling
Een lagedrukgebied trekt zondag pal langs het noorden van het land. Het doet de buiigheid tijdelijk opleven en laat de wind zondag ook opspelen. Vanaf maandag neemt een Scandinavisch hogedrukgebied het roer over.

Verwachting voor zondag
Het is zondag tijdelijk meer herfstachtig in de ware zin van het woord. Het is wisselend bewolkt met enkele lokale buien. Een paar buien kunnen vergezeld gaan van wat hagel of een donderslag. Tussen de buien door schijnt ook nu en dan de zon. De wind die eerst uit het zuidwesten waait, draait in de loop van de dag naar west of noordwest en is gemiddeld matig tot vrij krachtig, 4 of 5 Beaufort. De temperaturen zijn met 16 of 17 graden gematigd.

Het weer voor de volgende dagen
Van maandag tot en met woensdag krijgen we een paar rustige dagen met frisse nachten. De wind waait maandag zwak tot matig (2 of 3 Beaufort) uit noord of noordoost. Het is droog en de zon wordt afgewisseld door wolken. Maxima van 18 tot 19 graden. Dinsdagochtend is er lokaal kans op mist. Nadien gevolgd door meestal zonnig weer. De wind waait matig uit het oosten bij 17 graden. Woensdag zijn er mogelijk naast zon tijdelijk ook wolkenvelden. Verder een matige oostenwind en ca 17 graden.

Zo was het weer vrijdag 30 september 2016
Maximumtemperatuur 19,5 graden
Minimumtemperatuur 12,8 graden
Neerslag: droog
(Waarden gemeten op weerstation Haagse Beemden)

Weersverwachting opgesteld zaterdag 1 oktober 2016 om 11.00 uur