Beeld uit archief.
Beeld uit archief. Guido van der Kroef

Bredanaars uit bed gehaald na verlaten plaats ongeval

Politie ongeval

HEUVEL - De politie heeft vrijdag om 03.45 uur in een woning in de Heuvel twee mannen (26 en 29 jaar) aangehouden. De mannen worden verdacht van het verlaten van een plaats ongeval op de Beekstraat. Twee geparkeerde auto’s raakten zwaar beschadigd.

Bewoners op de Beekstraat werden afgelopen nacht wakker van een harde knal. Een donkerblauwe bestelauto was tegen twee geparkeerde auto’s gereden, brokstukken lagen op de weg. Een getuige zag dat de bijrijder uit de bestelwagen stapte en van plaats wisselde met de bestuurder en wegreed. De alerte buurbewoner noteerde het kenteken van de auto van de doorrijders en belde direct 112 waarbij hij een duidelijke beschrijving gaf van de man die achter het stuur had plaats genomen.

Agenten zijn naar het woonadres gereden van de eigenaar van de auto. Ze troffen in de straat de beschadigde Volkswagen bestelbus aan. Er liep een spoor van koelvloeistof naar de woning van de eigenaar. Er werd langdurig gebeld maar niet open gedaan. Hierna is met een pressure key de deur geopend. In het pand werden twee mannen, de bewoner en een neef aangetroffen en aangehouden.  

Een van de gedupeerden, een 35-jarige Bredanaar, heeft inmiddels aangifte gedaan.