Herfst met een lentetintje in ‘t Valkenberg | Bredavandaag | Hét nieuws uit Breda
De laatste dag van oktober is er qua weer een om in te lijsten.
De laatste dag van oktober is er qua weer een om in te lijsten. (Guido van der Kroef)

Herfst met een lentetintje in ‘t Valkenberg

BREDA - Het Valkenberg is natuurlijk in elk jaargetijde prachtig, maar in de herfst heb je van die dagen dat het allemaal nog weer een tikkie mooier is. Deze laatste dag van oktober is zo’n dag.


Terwijl de zon moeite doet om boven de daken uit te komen, weet ie toch zijn warmte af te geven. De temperatuur schuift deze middag richting de 18 graden. Prima weer voor een wandeling door het park, waar het felle groen van het gras contrasteert met de bruiner wordende bladeren.

Wandelaars lopen een tempootje lager dan bij het gure herfstweer dat ons de komende weken ongetwijfeld staat te wachten. Een enkeling geeft de zwerfkippen aandacht, een ander heeft zich al bellend in de zon een plek veroverd op een van de ligstoelen. Weer een ander zit uit de wind - die toch al nauwelijks waait - in de zon te bakken bij het T-huis.

Het gesprek gaat vast over het weer. ‘Je mag het niet zeggen, maar het is bijna heet hier in de zon’. Je ziet het ze denken. Het is een warmte die je ook zo weer bent vergeten als je later deze week weer diep in je kraag duikt omdat de regen je geselt en de temperatuur nauwelijks de tien graden haalt. Maar daar denken we niet aan. Nu is het genieten, in het Valkenberg,

foto Guido van der Kroef