Kekse Straole. De Grote Optocht van 't Kielegat. De zon zorgde vooral de eerste uren voor een aangename kijksfeer.
Kekse Straole. De Grote Optocht van 't Kielegat. De zon zorgde vooral de eerste uren voor een aangename kijksfeer. Janet Olde Wolbers

Duizend euro extra prijzengeld optocht Kielegat

Cultuur

BREDA - Deelnemers aan de Grote Optocht maken kans op in totaal duizend euro aan extra prijzengeld. Het geld is beschikbaar gesteld door het Begijnhof en gaat naar deelnemers die al dan niet subtiel verwijzen naar het Begijnhof.

Dat maakt de BCV bekend bij de uitnodiging voor de vergadering van de optochtdeelnemers. Tijdens die vergadering, maandag de 14e bij Parkzicht, vertelt Robert Hoosemans van het Begijnhof meer over de prijzen.

Het carnavalsmotto dit jaar is ‘Kunde Maot’ Ouwe’.  De extra prijs - totaal € 999,99 verdeeld over drie categorieën -  wordt door een onafhankelijke jury beoordeeld. Deze jury bestaat uit drie personen die in het dagelijks leven nauw verbonden zijn met het Begijnhof.

De vergadering van de deelnemers begint maandag 14 november om 20.11 uur in ‘Café Parkzicht’, Paul Windhausenweg 1 Breda. Ook de inschrijving voor de optochten van 2017 is bij Parkzicht op 7 januari 2017.