30 voornamelijk Rijense NAC-supporters huurden voor een keer een Skybox. Dolle pret. foto Peter Visser
30 voornamelijk Rijense NAC-supporters huurden voor een keer een Skybox. Dolle pret. foto Peter Visser

Breda ‘97 wil openheid over skyboxdeal gemeente en NAC

NAC

BREDA - Breda ‘97 wil opheldering van wethouder Boaz Adank (VVD) over de deal die is gesloten tussen de gemeente en NAC.

Raadslid Bernie van den Berg vuurt een reeks van schriftelijke vragen af op het college over de overeenkomst waarbij ook het gebruik van een skybox bij NAC is afgesproken voor de komende vijf jaar. “Waar ik vraagtekens bij plaats is dat we 17 november een brief krijgen van de wethouder dat hij de volgende dag een overeenkomst tekent, waarin hij meldt dat er nu eindelijk duidelijkheid is”, vertelt de oud-wethouder in een toelichting op de vragen. “Wat mij betreft was die duidelijkheid er al.”

Van den Berg geeft aan dat er al een motie was die 19 december 2013 door de raad is aangenomen maar die  nu wordt losgelaten. Hij noemt dat een vreemde gang van zaken. “Het gebruik was toch al afgesproken?” Daarnaast spreekt hij de van geheimzinnigheid. “Waarom is dat nodig? Juist nu we bezig zijn de boedelscheiding tussen NAc en de gemeente vast te stellen. Dan moet juist duidelijk zijn wat je scheidt.”

In de brief vraag Van den Berg ook helderheid te scheppen over het bedrag dat met de deal is gemoeid. Ook wil hij weten wie de box gaat gebruiken en wie worden uitgenodigd. "Is het nu de BrIM of de gemeente die de box huurt?"

In de afronding van de commissie Bestuur komt deze maandag de relatie tussen NAC en de gemeente aan de orde.