Breda in de nacht, januari 2016.
Breda in de nacht, januari 2016. Wijnand Nijs

Celstraf en taakstraf voor belagers Bredase agenten

Algemeen

CENTRUM - De twee mannen die 4 december in het Bredase uitgaanscentrum twee politieagenten uit het niets sloegen, krijgen een cel- en taakstraf. Dat heeft het Openbaar Ministerie donderdag bekend gemaakt.

De mannen krijgen een celstraf van 30 dagen, waarvan 18 dagen voorwaardelijk. Hierdoor komen zij vrijdag 16 december al weer vrij. Vorige week besloot de rechter-commissaris al dat zij sowieso tot aan de zitting van deze donderdag vast moesten blijven zitten. Daarbij krijgen ze een proeftijd van twee jaar en een taakstraf van 120 uur.

De 28-jarige Moerdijker en de 25-jarige Zevenbergenaar sloegen de twee politieagenten om 01.00 uur ‘s nachts uit het niets. Twee andere politieagenten kwamen snel te hulp en de mannen werden gearresteerd.

De twee konden geen verklaring geven voor hun gedrag. Dit vindt het OM bizar en zorgwekkend. Beide mannen waren nog nooit eerder veroordeeld voor een soortgelijke geweldsexplosie. Tegen het mishandelen van mensen van een publieke taak geldt een hogere strafeis.