De eerste editie van Dance Festival Breda in het Chassé Theater. foto Raymond Tillieu
De eerste editie van Dance Festival Breda in het Chassé Theater. foto Raymond Tillieu

Waar kun je in Breda feesten met Oud en Nieuw 2016-2017

BREDA - De laatste week van 2016 is weer aangebroken. Tijdens Oud en Nieuw zijn er weer genoeg feestjes waar je het einde van 2016 en het begin van 2017 kan vieren. Om de keuze wat makkelijker te maken is hier een overzicht.


‘T Hart van Breda
‘T hart van Breda houdt in deze feestelijke nacht ‘Koud & Nieuw’. De entree is gratis, maar er zijn wel VIP-kaarten verkrijgbaar voor €40. VIP zijn deze avond houdt in onbeperkt bier, wijn en fris van 22.00 tot 03.00 uur, twee consumptiebonnen voor snacks, een glas champagne en oliebollen. Het feestje duurt tot 04.00 uur.

Parc
Het nieuwe jaar inluiden met cocktails, gin&tonics en champagne onder het genot van de disco/house/funk deuntjes van dj Sjak. Dat kan bij Parc Breda. Het feest duurt van 00.30 tot 05.00 uur en entree kost €5 aan de deur.  

Graanbeurs
Stout x OnFleek: New Years Eve ft SFB wordt gehouden bij de Graanbeurs in Breda. De twee urban events bundelen hun krachten om iedereen spetterend 2017 in te laten gaan. Met een line-up met onder andere SFB en VAYA VERA kan iedereen die 18+ is van 23.59 tot 06.00 uur.
een dansje wagen. Kaartjes kosten €20, deze moet online worden gekocht.

Boulevard
Het oudejaarsfeest is het allerlaatste feest van Boulevard voordat het sluit. Voor de tweede keer houdt Boulevard Vloedgolf indoor at NYE. Met een house en een techno area is de capaciteit ten opzichte van vorig jaar verdubbeld. In de line-up staan dj’s zoals Mirella en Ringbaan, beide bekend van bijvoorbeeld solar festival. Kaartjes kosten online €10 en aan de deur vijf euro meer. Het 18+ feest duurt van 01.00 tot 06.00 uur.

De Avenue
De organisatoren van Next Feel the Sound houden op nieuwjaarsnacht een ‘Fabulous Venice’. Met onder andere fijne vent en dj DNA hopen zij voor €20 een spectaculair feest te houden. Het duurt van 00.30 tot 06.00 uur bij de Avenue in Breda. Het kaartje dient van te voren gekocht te zijn.

Kerkplein
Lust organiseert bij Kerkplein een urban feest om het nieuwe jaar in te luiden. Tijdens dit feest treden onder andere Diaz & Bruno en Andrew Adon op. De dresscode is chique, mensen die jeans, petten of sneakers dragen komen niet binnen. Het feest is 21+ en duurt van 00.00 tot 06.00 uur. De voorverkoop is al in de laatste fase, kaartjes kosten €20.

Proost
Proost houdt ‘A night to remember’. Voor €15 euro kun je genieten van onder andere Tommy Walker en Vato Gonzalez & MC Tjen. Voor 01.00 uur binnen betekent gratis garderobe, oliebollen en een glaasje champagne. Bij aankoop van 6 kaarten zit een goldcard, dan ontvang je tot 01.00 uur een gratis fles champagne. Ook is er nog een VIP-arrangement. Dit kost €50 inclusief entree, garderobe, oliebollen en de hele avond bier, fris, wijn en standaard mixdranken. Het feest duurt van 22.00 tot 06.00 uur en is 21+. De dresscode is ‘a touch of gold’. Kaarten kunnen gereserveerd worden via info@proostinbreda.nl.

Strand Binnen
Na drie uitverkochte Club Tropicana NYE events is het tijd voor nummer vier, ditmaal bij Strand Binnen. Tijdens het feest draaien bijvoorbeeld dirtcaps, Daisy’s Dj team en Naffz. Het 21+ feest duurt van 00.00 tot 06.00 uur. Kaartjes kosten €35 en moeten online worden besteld.

Mezz
Ook bij de Mezz wordt een feest georganiseerd. Mensen die het jaar swingend op muziek uit de jaren 70, 80, 90 en 00 willen inluiden zitten hier goed. De minimumleeftijd is 18 jaar en kaarten kosten €15. Van 00.30 tot 05.00 uur barst het feest los in de Mezz. Kaarten dienen van tevoren via de site van de Mezz te worden gekocht.

Grote Markt
Met z’n allen vuurwerk afsteken? Dat kan op de Grote Markt van Breda. Daar wordt bijna ieder jaar gezamenlijk vuurwerk afgestoken.

Winterland Breda
Winterland Breda organiseerde eigenlijk een vuurwerkshow bij het Spanjaardsgat. Deze kon doordat de brandweer geen toestemming gaf niet doorgaan. In plaats hiervan wordt gekeken of er misschien een feest georganiseerd kan worden in de spiegeltent.