Kliko's op een rijtje. foto José van der Veeken
Kliko's op een rijtje. foto José van der Veeken

SKOPP blijft papier inzamelen in Prinsenbeek

Algemeen

PRINSENBEEK - Stichting Kringloop Oud Papier Prinsenbeek (SKOPP) en de gemeente zijn eruit. In onderlinge gesprekken is overeengekomen dat de papierinzameling op het terrein van SKOP gehandhaafd blijft.

Wethouder Paul de Beer (D66) heeft dit woensdag gemeld in een brief aan de raadscommissie Economie. In een overeenkomst voor tien jaar is vastgelegd dat de gemeente het oud papier ophaalt, waarna zij de jaarlijkse opbrengst van €12.000 betaalt aan SKOPP.

Naast de mogelijkheid om papier in te leveren op het scoutingterrein van SKOPP, krijgen inwoners van Prinsenbeek ook nieuwe containers voor hun oud papier. De inzameling van glas, textiel en plastic blijft gehandhaafd. Voor frituurolie en -vet wordt een extra container geplaatst op het terrein.

Een andere afspraak is dat SKOPP op zoek gaat naar veertig inwoners die de ondergrondse restafval bakken in Prinsenbeek willen controleren. Zij moeten helpen bij het signaleren van zwerfafval en andere ongeregeldheden rondom de bakken. Daarnaast stelt SKOPP haar terrein beschikbaar voor het plaatsen van een mobiel milieustation ter inzameling van grofvuil.