Geheel volgens protocol én traditie heeft de burgemeester de sleutel van de stad overhandigd aan Prins Carnaval. Daarmee is het vier dagen feest in het Kielegat.
Geheel volgens protocol én traditie heeft de burgemeester de sleutel van de stad overhandigd aan Prins Carnaval. Daarmee is het vier dagen feest in het Kielegat. Fred Boender

De Top Elluf Echte Bredaose Carnavalsklassiekers

Algemeen carnaval

BREDA - Het is bijna zover: carnaval staat voor de deur. Om ons voor te bereiden op de leut die komen gaat stelt BredaVandaag alvast de ‘Top Elluf Echte Bredaose Carnavalsklassiekers’ samen. Welke kraker mag volgens jou niet in de lijst ontbreken?

Carnavalsdeskundige en programmadirecteur van Baronie TV, Ad Romijn, geeft alvast een aantal suggesties voor de lijst met golden oldies. Een nummer dat hij niet snel vergeet is De Muts van Ger Couvreur. “Dat is een Bredase klassieker, die mag zeker niet ontbreken en iedereen kan hem meezingen”, aldus Romijn. “Dan wil ik wel dat jij je muts op doet…”

Hij vult aan: “Chris Debuut natuurlijk met Houdt ‘m Vast Katharina. Dat is ook een gouwe ouwe.” Romijn noemt ook Joep Peeters, met Uit de weg.

Wie verder googelt komt terecht bij een juweeltje van de Bredase muziekgeschiedenis: Mijn Sanseveria van het Deksels Goed Orkest, een bekend onder vele NAC-fans. En bij Pierre Kartner, beter bekend als Vader Abraham, met zijn oneindige repertoire aan levensliederen.

Laat een reactie achter met jouw ultieme Bredase carnavalshit. Dan stelt BredaVandaag een lijst samen met de suggesties en kan er gestemd worden op de beste Bredase carnavalsklassieker aller tijden.