Logo bredavandaag.nl
Amber Kuijs

Actie Breda Bier levert €10.000 op voor Grote Kerk

BREDA - De Breda Bier-actie van United Dutch Breweries en Albert Heijn voor de Grote Kerk heeft €10.000 opgeleverd. Dit bedrag is vrijdagochtend aan Eric Westenburg, voorzitter van Vrienden van de Grote Kerk, overhandigd.


In de zomer van 2015 zijn twintig Albert Heijn’s in de regio de 50 cl blikken van Breda Bier gaan verkopen. In samenwerking met United Dutch Breweries, de brouwer van Breda Bier, is er van ieder verkocht blik tien cent naar de Grote Kerk gegaan. Dit resulteerde in anderhalf jaar tijd in een bedrag van €10.000.

Met deze laatste donatie eindigt voorlopig de steun van Breda Bier aan de Grote Kerk, geeft de brouwerij aan.  Van 2007 tot 2010 werd deze actie ook al eens gehouden. Dit heeft destijds €55.000 euro opgebracht. “We kregen veel positieve reacties op het bier. Toen de blikken in 2007 voor het eerst verkocht werden, waren ze binnen no-time op. Naarmate de tijd verstreek ging het minder hard, maar mensen vinden het toch wat hebben omdat het lokaal is”, vertellen Frank Leufkens en Wilco van Iersel, filiaalmanagers Albert Heijn.

Het opgehaalde geld gaat naar de stichting zodat dit aan het einde van het jaar met het totaalbedrag aan de restauratie van de kerk geschonken kan worden. “De restauratie gaat vooralsnog volgens de planning”, vertelt directeur Willem van der Vis. “De binnenkant is klaar, we zijn nu in delen de buitenkant aan het doen.”

De provincie heeft onlangs een extra subsidie van €225.000 aan de Grote Kerk toegekend voor restauratie. Deze bedraagt 70% van de kosten, de andere 30% moet de kerk zelf bijeen brengen. “De bijdrage van United Dutch Breweries en Albert Heijn is dan ook zeer welkom en een mooie stimulans om ook andere te bewegen een bijdrage te leveren.”

Breda Bier kondigde vrijdag ook aan het formaat van het blikje van 50cl naar 33cl terug te brengen. United Dutch Breweries, de brouwer van Breda Bier, doet dat met een actie met carnaval waarmee je een reis naar de Kanaaleilanden kunt winnen.FOTOSERIESNIEUWSBRIEF


Blijf op de hoogte van het lokale nieuws uit jouw regio met onze dagelijkse nieuwsbrief