Logo bredavandaag.nl
Dennis Rijnders
carnaval

Prins Daan beloont de Grôtste Versierders

BREDA - Prins Daan en zijn gevolg trokken zaterdag door de Bredase straten voor de verkiezingen van de Grôtste Versierder. Welke Bredase voorgevels zijn het best, mooist en origineelst versierd?


Eén van de gelukkigen is de familie Jansens. Zaterdagavond stond de Prins met veel kabaal voor de deur om de Bredase versierders te verrassen. Het gezin heeft hun huis aan de Viveslaan aangekleed met allerlei gekleurde slingers, confetti, terpentine en vlaggen. Ze zijn beloond met een Kielegatse vlag.

Het doel van de verkiezing is om mensen aan te moedigen hun woning met carnaval te versieren. “Je hebt mensen die net beginnen met versieren en met hun kinderen zelfgemaakte slingers ophangen. Maar ook mensen die het al jaren serieus aanpakken”, stelt Pien Rosmalen, woordvoerder van Stichting BCV.

Bertina Verkooijen is zo’n ervaren versierder. Ieder jaar geeft zij haar woonkamerraam een bepaald thema tijdens sinterklaas of kerstmis. Ook deze carnaval is ze weer flink bezig geweest met zelf geknipt papier.

Volgens Rosmalen was het jureren dit jaar erg moeilijk. “Veel mensen hebben echt hun best gedaan. Er zijn zelfs mensen genomineerd door hun hele straat. Alle genomineerden krijgen sowieso een bericht van ons.”FOTOSERIESNIEUWSBRIEF


Blijf op de hoogte van het lokale nieuws uit jouw regio met onze dagelijkse nieuwsbrief