NAC-fans zijn massaal verkleed naar de eerste carnavalswedstrijd sinds jaren gekomen. NAC klopte Volendam met 1-0.
NAC-fans zijn massaal verkleed naar de eerste carnavalswedstrijd sinds jaren gekomen. NAC klopte Volendam met 1-0. Peter Visser

NAC-fans maken er een feestje van (foto's en video)

NAC carnaval

BREDA - Het was een experiment voor NAC: weer eens kijken wat er gebeurt als je met carnaval een thuiswedstrijd krijgt toebedeeld. Want de afgelopen jaren vroegen en kregen de Bredanaars traditioneel een uitwedstrijd tijdens het carnavalsweekend. NAC zag dit keer af van die vraag en kreeg op carnavalsvrijdag Volendam op bezoek.

Dat leverde drie punten op, waarmee het sportieve deel van het Avondje NAC geslaagd was. Maar het leverde ook veel vrolijk uitgedoste fans op. Die nog meer dan anders geel-zwart gekleed hun club hartstochtelijk toezongen en er een feestje van maakten. Met veel geel-zwarte boevenpakken, gele, zwarte maar ook anders gekleurde pruiken en een enkele hooggeplaatste gast in de vorm van een Trumpimitator.

Met drie punten was het vrijdagavond prima Maot'ouwe, zeker met een pilske links of rechts. Zoals te zien is op de foto's van Peter Visser (sta jij er ook tussen?) en op dit vrolijke filmpje.