Afbeelding

Breda verwacht duizenden ambtenaren voor NK-veldlopen

Algemeen

BREDA - Gemeente Breda verwacht tussen de vier- en vijfduizend ambtenaren en duizend supporters voor het NK-veldlopen in 2018. Volgend jaar is Breda aan de beurt om dit evenement te organiseren.

Dit evenement vindt ieder jaar plaats in een andere gemeente. Er doen ruim 300 gemeenten mee, met naast gemeenteambtenaren ook vertegenwoordigers van brandweer en andere gemeentelijke samenwerkingsverbanden. Volgens de gemeente is de insteek van dit evenement niet alleen prestatiegericht. “Voorop staat het hebben van een gezellige sportieve dag met collega’s en het leggen van contacten met collega’s van andere gemeenten.”

“Het evenement wordt in gemeenteland gezien als het op een sportieve wijze ‘op de kaart’ zetten van een stad”, aldus het college in het besluit om dit kampioenschap te organiseren. Voor de uitvoering is er contact gelegd met verschillende partners en vrijwilligers zoals atletiekvereniging AV Sprint en de organisatoren van lokale loopevenementen. “Een aantal van deze partners heeft eerder aangegeven hun medewerking te willen verlenen”, meldt de gemeente.

Het is de bedoeling om studenten van opleidingen als de NHTV, Avans, ROC West-Brabant en de Bredase Studenten Sportorganisatie BRESS, in het kader van hun studie delen van het evenement te laten organiseren. BRESS heeft inmiddels toegezegd om te bezien of het NK veldloop voor ambtenaren gecombineerd kan worden met een NK voor studenten.

Voor het parcours wordt nu gedacht aan de Bavelse Berg en omgeving van bedrijventerrein Breepark omdat de locatie geschikt moet zijn voor ongeveer 5000 mensen. De exacte mogelijkheden moeten door de gemeente nog worden onderzocht en nader uitgewerkt.

“Ondernemers van locatie Breepark, hebben al aangeven zeer geïnteresseerd te zijn in het mede organiseren en/of het faciliteren van het evenement. Door de aanwezigheid van de evenementenhal zijn parkeervoorzieningen en horecafaciliteiten al aanwezig. Wel moeten er aanvullende sanitaire voorzieningen getroffen worden.”