De Ethiopiƫr Megersha Gadischa won 10 km bij de Haagse Beemdenloop 2012 in Breda. foto Walter van Arendonk
De Ethiopiƫr Megersha Gadischa won 10 km bij de Haagse Beemdenloop 2012 in Breda. foto Walter van Arendonk

Haagse Beemden loop waarschuwt voor verkeersoverlast

Sport

BREDA - De organisatie van de Haagse Beemden Loop waarschuwt voor verkeersoverlast tijdens de loop op 28 mei.

Er zijn dan op diverse plekken in de wijk een aantal straten en fietspaden afgesloten voor al het verkeer. Volgens de organisatie is dit noodzakelijk om lopers een veilig en verkeersvrij parcours te garanderen.

Het parcour loopt over de Rietdijk, Heksendans, Emerparklaan, Bunderkenspad, Biesvaren en de Bredestraat. Buurtbewoners die direct aan het parcours wonen en tijdens de loop willen vertrekken met de auto, kunnen het beste de auto tevoren buiten het parcours parkeren, adviseert de organisatie. Bussen van Arriva rijden tijdens de loop volgens de normale dienstregeling.

De Emerparklaan, Westerhagelaan, Heksenwiellaan en Overkroetenlaan blijven de hele dag open voor autoverkeer. Parkeerterreinen rond de Asterdplas en de Texas Hoeve blijven tijdens het evenement bereikbaar via de Krommedijk. Op www.haagsebeemdenloop.nl is een overzicht te vinden van de verkeersmaatregelen.

Inschrijven voor de loop kan nog tot en met zondag 21 mei op de website. Daarna is het nog mogelijk op zaterdag 27 mei en zondag 28 mei in het clubhuis van B.S.V. Boeimeer. De Haagse Beemden Loop kent verschillende afstanden: 5, 10 en 15 kilometer. Ook is er een Obstacle Trail Run en een Kidsrun.