Logo bredavandaag.nl
Emiel Lops Fotografie

Waarom schittert BondPark in paarse gloed?

BREDA - Een paarse gloed alsof de marsmannetjes zijn geland. Dat is niet het geval. Maar wat is er dan wel aan de hand met Bondpark? Het blijkt een voorproefje voor wereld IBD-dag, vrijdag 19 mei.


BondPark in Breda wordt door Janssen, CCUVN en de Maag Lever Darm Stichting (MLDS) in de paarse schijnwerpers gezet om aandacht te vragen voor Inflammatory Bowel Disease (IBD), ofwel chronische ontstekingsziekten van de darmen.

Wereldwijd wordt op deze dag aandacht geschonken aan IBD zoals colitis ulcerosa en de ziekte van Crohn. Op deze dag worden er wereldwijd opvallende gebouwen paars verlicht. In Nederland zal naast het BondPark ook de Erasmusbrug in Rotterdam paars verlicht worden.

Er zijn momenteel in Nederland ruim 80.000 mensen met een chronische inflammatoire darmaandoening. Dit is ongeveer 1 op de 200 mensen. Hiervan heeft iets minder dan de helft de ziekte van Crohn.

Janssen, dat sinds vorig jaar in Breda is gevestigd in BondPark, investeert in onderzoek naar nieuwe behandelmogelijkheden voor ontstekingsziekten zoals de ziekte van Crohn. “Wij streven ernaar om de gezondheid en kwaliteit van leven van mensen met IBD en hun familieleden te verbeteren.”

De paarse gloed is ook vrijdagavond nog te zien.FOTOSERIESNIEUWSBRIEF


Blijf op de hoogte van het lokale nieuws uit jouw regio met onze dagelijkse nieuwsbrief