Logo bredavandaag.nl
Carl Mureau

Breda geniet met volle teugen van jazz

BREDA - Jong en oud komt donderdagmiddag op het Breda Jazz Festival af om te genieten van de jazzmuziek, het mooie weer en de nodige biertjes op het terras. De eerste muziek is gespeeld en het is gezellig druk in de stad.


De terrassen zitten afgeladen vol. Het is zweten geblazen in de stad met de zomerse temperatuur en geen zuchtje wind. Het publiek verzamelt zich langzaam rondom het hoofdpodium tegen 13.00 uur. Voorzitter Bart Wouters zorgt voor het openingswoord. “Zoek op tijd de schaduw, drink voldoende water en smeer je in met zonnebrand", geeft hij als advies.

Daarna beginnen negen artiesten uit binnen- en buitenland te spelen. De heupen van het publiek gaan langzaam los, het festival begint. Na de eerste klanken jazzmuziek is het woord aan burgemeester Paul Depla. Die begint met een serieuze boodschap, voordat de Paarse Heide traditioneel gespeeld wordt. "Helaas moet ik het zeggen na Manchester, maar kijk uit voor je veiligheid."

De festivalgangers zijn na eigen zeggen niet mee bezig. “Ik heb daar eigenlijk echt niet over nagedacht”, vertelt Sanne even later.

Als de burgemeester het festival officieel ,opent springt er confetti door de lucht en gaat het publiek uit haar dak. Het publiek geniet met volle teugen, zo ook Marianne en haar man. “Dit is onze derde keer op het festival. Het is zo gezellig, vooral met dit mooie weer, heerlijk!”

Uit alle hoeken van de binnenstad klinkt muziek. “Tijn staat met vrienden op het Kerkplein mee te swingen. “Dit is leuk voor jong en oud. Er is muziek, bier en mooi weer, wat wil je nog meer?” Ook Jan en Mieke zijn samen op de been om het festival bij te wonen. “Echt zo leuk dat ze dit blijven organiseren, het is echt een feestje”, vertelt Mieke.

Even weg van de drukte in de stad is het in de Merkxtuin goed vertoeven. Zodra je de tuin binnenkomt begeef je je in een oase van rust. Er wordt rustige muziek gespeeld en publiek ligt in het gras rustig toe te kijken onder een boom of parasol. Als de muziek even stopt hoor je niets anders dan rustig geklets en de vogeltjes die fluiten.

Het Breda Jazz Festival is nog te bezoeken tot en met zondag 28 mei. Kijk op www.bredajazzfestival.nl voor het programma.

 

 

 

 FOTOSERIESNIEUWSBRIEF


Blijf op de hoogte van het lokale nieuws uit jouw regio met onze dagelijkse nieuwsbrief