Afbeelding
Vinnie de Laat

NEC-NAC op grote schermen P5, optredens van Dannic en Boris Smith (update)

NAC

BREDA - NAC plaatst zondag grote schermen op P5 waarop NAC-fans de apotheose van de play-offs finale kunnen volgen. Seizoenkaarthouders kunnen een gratis ticket verkrijgen, voor anderen kost toegang vijf euro.

Inmiddels zijn al meer dan 4.500 kaarten verkocht voor het evenement. Om 14.00 gaan de poorten open en dan begint ook het programma. "De line-up zit vol met bekende Bredase artiesten. Zo komen de DJ's Dannic en Boris Smith draaien", meldt NAC. Ook Ferry de Lits, Thijs van der Molen en Evert van Huygevoort treden op, net als huis-DJ's Arjan en Wakiyan.

Mocht NAC zondag erin slagen te promoveren naar de eredivisie, dan wordt de selectie maandagmiddag om 16.00 uur gepresenteerd op de Grote Markt. De officiële huldiging is zondagavond al op P5. De spelers keren bij winst na afloop van de wedstrijd terug bij het stadion. "Exacte tijdstippen en meer informatie maakt NAC in dat geval bekend na afloop van de wedstrijd."

Het scenario van vorig jaar, op het veld van het Rat Verlegh Stadion is geen optie, aldus NAC. “De grasmat moet, zoals contractueel is vastgelegd, gespaard worden met het oog op WEURO 2017.”

Om bij dit evenement aanwezig te zijn, dienen supporters kaarten bestellen. Seizoenkaarthouders van NAC kunnen hun eigen kaart gratis aanschaffen, overige supporters betalen €5. Bestellen van kaarten kan heel eenvoudig via NAC.nl/declimax. Voor seizoenkaarthouders is hun relatienummer de kortingscode.

Zoals in 2009: voetbal kijken op P5. foto Peter Visser

Bij winst is de Grote Markt maandagmiddag vanaf 14.00 uur geopend. Eerder is niet mogelijk, aangezien de binnenstad in de ochtend en het begin van de middag het toneel is voor de uitvaart van voormalig bisschop Ernst van Breda. "Uit respect voor de uitvaart van Bisschop Ernst heeft de gemeente in overleg met NAC Breda gekozen om de presentatie van de staf en spelers laat in de middag te laten plaatsvinden", vult de gemeente aan. "Om het feest veilig te laten verlopen, wordt de Grote Markt afgesloten als deze vol is. Het is dan tijdelijk niet mogelijk om de Grote Markt te betreden. Dat geldt voor bezoekers, voor bewoners en voor ondernemers aan de Grote Markt."

NAC wordt zondag in het Goffertstadion gesteund door 500 Bredase supporters die de ploeg achterna reizen.