Een geelzwarte massa op de Grote Markt bij de huldiging van NAC op maandag 29 mei 2017.
Een geelzwarte massa op de Grote Markt bij de huldiging van NAC op maandag 29 mei 2017. Amber Janssen

Volle Grote Markt viert promotie NAC: 'In Breda code geel-zwart' (video's en foto's)

NAC

BREDA - Alles wat geel-zwart is maakt zich deze middag op voor de huldiging - officieel presentatie - van NAC op de Grote Markt. Even voor drie uur hebben al enkele honderden fans zich verzameld voor hét moment, dat om 16.00 uur volgt.

Zo af en toe stijgt een pluim gele rook op en begint een vrolijk gezang. Van het leven is goed in het Brabantse land tot als we gaan dan gaan we met zijn allen. En natuurlijk Springen nondeju. De sfeer zit er goed in. Als in de massa een groene bal rondgaat en die bij een van de bewoners door een open raam naar binnen gaat is de lol groot. Als de dj van dienst Guus Meeuwis opzet, klinkt er gefluit. De Tilburger is voor de meeste Bredanaars best te pruimen, maar vandaag in deze setting even niet. De dj pikt het snel op.
De Grote Markt is afgesloten, er mag niemand meer op.
Bekijk de foto's van de huldiging
Nadat een korte aankondiging van burgemeester Depla: "In het hele land geldt code geel, maar in Breda geldt code geel-zwart." Dat ging er wel in. Daarna kwam de selectie op het bordes en was er na een paar minuten niks meer te zien vanwege de gele rook. En ging het los. De buitenbarren in het centrum mogen tot 20.00 uur open blijven. Daarna moet het feest zich naar binnen verplaatsen.

Bekijk de huldiging terug van bovenaf

Bekijk de huldiging terug van voor het podium