Afbeelding
Amber Janssen

Stationslaan krijgt meer vorm: kleurrijk fietspad en bomenrij

Algemeen

BREDA - De Stationslaan krijgt steeds meer vorm. Aan de Belcrumkant van het station zijn 38 boompjes geplaatst naast de weg. Ook het fietspad vanaf het nieuwe gerechtsgebouw naar het station is vernieuwd, deze is namelijk vrolijk versierd met gekleurde verf.

Fietsers fietsen niet meer over een grijs fietspad naar het station, maar over fietspad versierd met groene, gele, rode en blauwe strepen. Het is een initiatief van de FietsFiesta en is in opdracht van de Blind Walls Gallery gemaakt. “De gemeente steunt dit kunstproject en geeft hier ruimte voor. Het zal daarom gewoon zo blijven”, aldus een woordvoerder.

Samen met de bouw van het nieuwe gerechtsgebouw ondergaat de laan op die manier letterlijk een gedaanteverwisseling. De bomenrij staat aan de kant van appartementencomplex BredaVooruit, tegenover de in aanbouw zijnde toren van 66 meter hoog waarin rechtbank, openbaar ministerie en Raad voor de Kinderbescherming komen. De bomen scheiden de drukke rijbaan van het fietspad dat voor het appartementengebouw langsloopt.

Het nieuwe gerechtsgebouw moet begin 2018 klaar zijn. Dan is overigens het bouwwerk aan deze laan nog niet afgelopen. Tussen het gebouw op de hoek van de Belcrumweg en de Stationslaan en het station komt nog een complex, met daarin onder meer horeca, een sportschool, kantoren en 150 woningen. Van dit gebouw, 5Tracks geheten, begint de bouw medio 2018. Een jaar later worden de eerste delen hiervan opgeleverd.