Beeld uit archief.
Beeld uit archief. Guido van der Kroef

Dronken bestuurder (24) aangehouden na doorrijden

Politie

BREDA - Een 24-jarige Bredanaar is in de nacht van dinsdag op woensdag aangehouden net buiten het centrum van Breda. De man zat dronken achter het stuur en reed tegen twee auto’s aan in de Nieuwe Dieststraat.

Een getuige hoorde rond 00.45 uur een klap en belde de politie. Een bestuurder reed tegen twee auto's aan en reed door. De melder had het kenteken van de auto onthouden. De agenten reden gelijk naar het adres van de veroorzaker en zagen onderweg wat auto-onderdelen liggen.

Net buiten het centrum zagen ze een auto zonder licht snel een parkeerplaats oprijden. Hier troffen ze de beschadigde auto aan, met daarin een 24-jarige bestuurder uit Breda. Hij werd aangehouden. "We hebben de man naar het politiebureau gebracht en hadden het idee dat hij teveel alcohol had gedronken. Een uitgebreide ademanalyse bevestigde dit ook, hij blies 675 ugl."

Agenten zijn daarna poolshoogte wezen nemen in de Nieuwe Dieststraat. Daar bleken twee auto's te zijn aangereden. De eigenaren van deze auto’s gaan aangifte doen op het politiebureau.