Afbeelding
Politie

Verwarde zieke man strandt op bussluis Houtmarkt

Politie ongeval

BREDA - Een verwarde, naar later bleek zieke, man is woensdag met een geleende auto gestrand bij de bussluis op de Houtmarkt. De politie werd getipt door een buschauffeur, die vertelde dat er iemand op de paal van de bussluis zou zijn gereden.

"Omdat wij dichtbij waren gingen wij direct ter plaatsen. Bij de bussluis troffen wij een voertuig aan met twee kapotte banden en velgen", schrijft de politie op Facebook.
Agenten spraken de bestuurder aan. "Deze was erg verward, wist niet waar hij was en zweette heel erg. Wij hadden direct door dat het niet goed ging met de man waarop wij de ambulance dienst inschakelden."

Volgens een getuige had de man waarschijnlijk enkele honderden meters met kapotte banden gereden. Ambulancepersoneel kwam al snel tot de conclusie dat de bestuurder hoge koorts had en flink ziek was. Hij is direct meegenomen naar de eerste hulp.

De man bleek uit Valkenswaard te komen.  De politie in Valkenswaard is direct het nieuws bij de vrouw van de man gaan brengen. "Omdat zij geen vervoer had, hebben collega’s haar naar de eerste hulp gebracht in Breda zodat zij snel bij haar man kon zijn."

De politie heeft vanwege de toestand van de man een rijvaardigheidsonderzoek gevorderd. De auto bleek geleend en de eigenaar is door de politie op de hoogte gebracht.
"De man is nu in de goede zorg van het personeel van de eerste hulp. Het bleek een geluk bij een ongeluk dat hij op deze wijze snel hulp heeft kunnen krijgen. Wij zijn blij dat er geen gewonden zijn gevallen en wensen de man vooral veel beterschap toe", besluit de politie het bericht.