Logo bredavandaag.nl
foto Erik Eggens
foto Erik Eggens
wegwerkzaamheden

Reeks maatregelen moet doorstroming zuidelijke rondweg verbeteren

BREDA - Met een reeks maatregelen wil de gemeente Breda de doorstroming op de zuidelijke rondweg verbeteren. Het werk aan de grootste knelpunten zou zomer 2018 moeten beginnen.


Om de doorstroming te bevorderen wil de gemeente onder meer een extra opstelstrook realiseren voor het linksafslaand verkeer bij de verkeerslichten op het Fatimaplein richting de tunnelbak.Ook moet er een tweede rijstrook voor rechtdoorgaand verkeer komen op de Franklin Rooseveltlaan, vanaf de Claudius Prinsenlaan richting het Fatimaplein.

Verder wordt in de plannen gesproken van verlenging van de invoegstrook op de Franklin Rooseveltlaan bij het kruispunt met het Fatimaplein richting A27, verlengen van de invoegstrook bij het kruispunt met de Baronielaan richting tunnelbak, opheffen van de invoegstrook bij het kruispunt met de Baronielaan richting A16 en deze aan te laten sluiten op de bestaande dubbele rijstrook ter hoogte van de Graaf Hendrik III laan en verlengen van de invoegstrook op de Graaf Engelbertlaan na de Diaconesseweg richting Graaf Hendrik III laan.

Doel van al deze maatregelen is om een betere doorstroming op de rondweg en aansluitende wegen te krijgen en daarmee files en wachttijden te verminderen en de luchtkwaliteit te verbeteren.

De maatregelen zijn nodig omdat volgens de gemeente met name de kruisingen met het Fatimaplein en Baronielaan zwaar zijn belast. “Hierdoor ontstaat er een toename van sluipverkeer in de omgeving.” Door een betere doorstroming van de rondweg verwacht de gemeente dat de verkeersdruk in de wijken Zandberg, Ginneken, IJpelaar en Blauwe Kei afneemt.

Bewoners worden tijdens informatieavonden geïnformeerd.

 

 FOTOSERIESNIEUWSBRIEF


Blijf op de hoogte van het lokale nieuws uit jouw regio met onze dagelijkse nieuwsbrief