Afbeelding
Chatime.nl

Basisschoolleerlingen Breda uurtje later naar school vanwege staking

Algemeen

BREDA/ULVENHOUT - Een enkele ouder had de mededelingen in de nieuwsbrief gemist, maar het merendeel stond dinsdag om 09.30 uur aan de poort van de basisschool. Aanleiding: een prikactie van de basisschoolleraren.

De leraren zijn het beu. Dat waren ze al langer, nu sinds staatssecretaris Sander Dekker niet meegeeft én de formatie van een nieuw kabinet nog steeds loopt, grijpen de onderwijzers hun kans. 

De Klokkebei in Ulvenhout is een van de scholen onder bestuur van Markant die meedoet aan de staking. De ouders reageren begripvol, laat Esther Hut van de school weten. “Via de wekelijkse nieuwsbrief hebben we ze twee weken geleden en deze maandag geïnformeerd.”

Bekijk het item dat Chatime bij de Klokkebei maakte over de staking

De ouders in Ulvenhout konden de boodschap deze dinsdag ook niet missen: ‘Wij verdienen meer’ stond er met koeienletters achter de ramen.  

Het lerarenkorps staakt nu om duidelijk te maken dat ze een hoger loon wil en minder werkdruk. Een nieuw kabinet zou voor deze maatregelen 1,8 miljard euro moeten vrijmaken. De basisschoolleraren willen evenveel verdienen als hun collega’s op het middelbaar onderwijs. Het salarisverschil is nu zo’n twintig procent.

Voor de leerlingen en hun ouders is het afwachten of het bij deze ene keer uitslapen blijft. Als er niets verandert hebben de bonden al acties voor later in het jaar aangekondigd.