Breda Live 2016.
Breda Live 2016. Vinnie de Laat

Kort geding Stichting Chasséveld over vergunning Breda Live

Cultuur

BREDA - De Stichting Chasseveld heeft de bestuursrechter donderdagmiddag in kort geding verzocht om de vergunning voor Breda Live 2017 op het Chasseveld in te trekken.

De stichting stelde in het kort geding dat de Gemeente Breda eerder gemaakte afspraken zoals belegd in de nota ‘Richting aan Evenementen’ uit 2013 niet nakomt, namelijk de reductie tot twee luidruchtige evenementen op het Chasseveld per jaar zo gauw Breepark gereed zou zijn. Daarnaast gaf de stichting aan dat het aantal zeer luidruchtige evenementen de laatste jaren explosief is gegroeid, 'net als de overlast door met name lage bastonen'. Ook zou de gemeente de procedurele voorschriften niet hanteren. 

"Ondanks vele gesprekken tussen omwonenden en de Gemeente worden bewonersbelangen op geen enkele manier worden geborgd, ook niet in de nieuwe concept-nota 'Evenementenbeleid Breda' zoals die momenteel circuleert", verklaart de stichting de stap naar de rechter.

 In de aankondiging van het kort geding gaf de stichting, waarin omwonenden zijn verenigd, aan niets tegen Breda Live als zodanig te hebben, 'maar wel tegen de locatie, de duur en het moment waarop dit evenement gepland wordt. Wij realiseren ons dat velen die een kaartje gekocht hebben, teleurgesteld zijn als de rechter de omwonenden gelijk geeft.'

De rechter doet vrijdag uitspraak.